Potato window render issue

The Virtual Audio Mixer discussions and support...
pswiatki
Posts: 13
Joined: Tue Sep 20, 2016 8:15 am

Potato window render issue

Post by pswiatki »

I experience a strange cut of the vital portion of Voicemeeter Potato window. My laptop's screen is too small (1366x768) to render the entire Voicemeeter window. This is what I get sometimes:

Image

On the right side, one can see an underlying Chrome window with some page opened and on the bottom right side of the picture, the usual icons of Windows OS are shown. Since the screen resolution is quite low, in order to operate Potato I must move the window around the screen.
On occasion (usually when the audio engine stops and I have to restart it), I get surprised by what you can see above. No "menu" button and can't perform anything except shutting down Potato completely and restarting it from scratch. Did anyone of you experience anything like that?
TheVoice
Posts: 21
Joined: Wed Aug 12, 2020 10:19 pm

Re: Potato window render issue

Post by TheVoice »

Try going into Voicemeeter Potato properties and change the scaling behavior.
Scaling.PNG
Scaling.PNG (36.83 KiB) Viewed 1484 times
pswiatki
Posts: 13
Joined: Tue Sep 20, 2016 8:15 am

Re: Potato window render issue

Post by pswiatki »

Thank you. I will play with these settings to see if any of them help.
TheVoice
Posts: 21
Joined: Wed Aug 12, 2020 10:19 pm

Re: Potato window render issue

Post by TheVoice »

I use a 1920x1080 screen and this is what helped me.
1080P Screen.jpg
1080P Screen.jpg (161.87 KiB) Viewed 940 times
pswiatki
Posts: 13
Joined: Tue Sep 20, 2016 8:15 am

Re: Potato window render issue

Post by pswiatki »

Does it mean you set up the scaling as in your snippet (two posts up)?
I set up the same on my laptop and have yet to see if it changes anything in my case.
TheVoice
Posts: 21
Joined: Wed Aug 12, 2020 10:19 pm

Re: Potato window render issue

Post by TheVoice »

pswiatki wrote: Thu Oct 22, 2020 11:39 pm Does it mean you set up the scaling as in your snippet (two posts up)?
I set up the same on my laptop and have yet to see if it changes anything in my case.
Yes. Just like the picture. Override high DPI scaling behavior is checked and "application" is selected from drop-down menu. Just make sure it's for Potato and not the others (ie., it needs to be the Potato executable or the shortcut to it). You could also try "system" and "system enhanced". I also have scale and layout set to 150% in Windows display properties. You can check that setting as well, but I fixed it with the above solution.
pswiatki
Posts: 13
Joined: Tue Sep 20, 2016 8:15 am

Re: Potato window render issue

Post by pswiatki »

OK, thank you so much for this confirmation. I set up my Potato with the same settings and so far so good. Have not seen a truncated Potato window since. Will see if the issue is gone.
pswiatki
Posts: 13
Joined: Tue Sep 20, 2016 8:15 am

Re: Potato window render issue

Post by pswiatki »

The issue re-appeared. I believe I have the scenario: if I minimize the Potato window, lock the console and let the laptop run for long enough, the free evaluation period ends and I get a prompt after a countdown. The window gets brought up on the desktop automatically. But it is truncated (as I described in my initial post). I will try to re-create it with the window left on the desktop (i.e. not minimized).
TheVoice
Posts: 21
Joined: Wed Aug 12, 2020 10:19 pm

Re: Potato window render issue

Post by TheVoice »

pswiatki wrote: Sat Oct 31, 2020 1:49 am The issue re-appeared. I believe I have the scenario: if I minimize the Potato window, lock the console and let the laptop run for long enough, the free evaluation period ends and I get a prompt after a countdown. The window gets brought up on the desktop automatically. But it is truncated (as I described in my initial post). I will try to re-create it with the window left on the desktop (i.e. not minimized).
"lock the console"

Do you mean "Lock Graphic User Interface"? So you minimize the program and the license reminder brings it back up but truncated? I'm not able to duplicate what you did. Mine is registered so I don't get the popups any longer. The program is cheap enough to buy, and it might solve your particular problem by not popping up and resizing the window.
pswiatki
Posts: 13
Joined: Tue Sep 20, 2016 8:15 am

Re: Potato window render issue

Post by pswiatki »

Yes, I should have been more precise - I locked the desktop (or GUI, same thing). After unlocking I found the Potato window on top of the stack (Potato window in focus - registration pop-up on top of it). The window turned out to be truncated on the most important side (the right side).

Also, yes, I agree - I will register. In fact, I did register one of the previous Voicemeeter versions, but on a different computer. The registration is per-system, so I have to think where I want to have Potato registered. I hope there will be no more truncating in any other scenario just because the window is larger than the available display area.
Post Reply