Page 1 of 1

SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Wed Oct 23, 2019 10:04 am
by Atg
SEL button state is not restored properly on Voicemeter restart. Demonstration - https://streamable.com/kbj2b The bug has been present since at least 3.0.0.8

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Wed Oct 23, 2019 9:13 pm
by Vincent Burel
SEL Button state is not saved ... it's not a bug because it's more a kind of user mode than a parameter...
but i m' going to think about... does it need to be saved ?...

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Thu Oct 24, 2019 12:44 am
by Atg
Look around 0:19 in the video. Its not obvious that I click 3 times on SEL button. At first SEL mode is active (look at levels) but button is dark, 1 click - SEL mode is active and button is active, 2 click - no SEL mode (all levels are 0db) and button is dark, 3 click - SEL mode is active again. So if I shut down VoiceMeter with active SEL then after restart all my levels are in SEL mode, but button is dark.

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Thu Oct 24, 2019 7:42 am
by Vincent Burel
all SEL button OFF is equivalent to all SEL buttons ON.

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Thu Oct 24, 2019 12:50 pm
by Atg
To make it clearer: I have changed faders levels on A1 SEL mode. On disabled SEL mode all faders are at 0db. So after restarting Voicemeter it should have either no active SEL buttons and all faders should be (in my example) at 0db OR it should have active SEL mode on A1 (in my example before I shutdown Voicemeter in my video) with correct faders levels. I personally would like that everything is restored on restart. I hope my description is not very confusing, here is video https://streamable.com/v8lap with better description

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Thu Mar 12, 2020 5:21 pm
by Atg
It looks like this bug is not fixed in 3.0.1.3. So I wrote a simple program that "re-select" bus. And made Task Scheduler to launch that program when Voicemeeter is launched. Maybe anyone else will find use for it. Example "VoicemeeterReSEL.exe 3" to select (reselect) bus A3 or just launch without any arguments to select bus A1. Source files are available if you don't trust random exe files from internet.

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Fri Mar 13, 2020 9:49 am
by Vincent Burel
could you please re-precise the bug you are talking about?
knowing the fact that SEL button state are not saved in the settings file.

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Sat Mar 14, 2020 1:02 am
by Atg
I have SEL on bus A1 and some adjusted sliders. I restart the Voicemeeter. The sliders are on the same positions, but no SEL mode at any buses (as shown in the video at 0:16 I posted before). I get confused by sliders positions and forget that actually no SEL mode selected, then I change slider -> reseting all previously adjusted slider positions for each bus SEL. I almost always have SEL mode on A1 and I dont want to click every time on same SEL button after restart so I wrote program that fixes that inconvenience. Whether this behavior is intentional or not I have already "fixed" that bug for myself.

Re: SEL button bug in Voicemeter Potato

Posted: Tue Mar 17, 2020 10:17 am
by Vincent Burel
ok, i note that SEL button state could be stored as well in the configuration file...