keeps setting mute

VB-Cable A & B, HIFI-Cable, ASIO Bridge
vladesch
Posts: 2
Joined: Wed Jan 16, 2019 10:02 pm

keeps setting mute

Postby vladesch » Fri Feb 22, 2019 1:55 pm

I seem to recall this started with one of the windows updates, but I'm not certain.
Anyway running windows 10 64 bit.
The recording device of vbcable keeps setting the mute on.
Easy enough to go into sounds-recording-properties-levels and turn the mute off again.
But it is annoying, especially when I forget to do it.

Only reason I could find with a google search was malware.
Didn't sounds like a very likely explanation, anyway I've run a couple of malware scans with malwarebytes and avg which shows nothing.
I don't have any trouble with other devices getting muted.

I've tried reinstalling virtual cable but same result.

FWIW I'm running a yeti microphone into reaper, and running the output of reaper into vbcable using WASAPI

I'm at a loss what I can do to fix this.

Vincent Burel
Site Admin
Posts: 808
Joined: Sun Jan 17, 2010 12:01 pm

Re: keeps setting mute

Postby Vincent Burel » Fri Feb 22, 2019 3:48 pm

MUTE and VOLUME control are not imlemented in our VB-CABLE.
it's up to windows to apply it or not.

vladesch
Posts: 2
Joined: Wed Jan 16, 2019 10:02 pm

Re: keeps setting mute

Postby vladesch » Fri Feb 22, 2019 10:42 pm

I guess it's a windows problem then (which I kinda suspected anyway), but since it's only happening with the vbcable device I thought maybe someone on these forums might be able to shed some light on whats happening.


Return to “VB-CABLE, The Virtual Audio Cable”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests