MIDI to VBAN Stream Problem

The Virtual Audio Mixer discussions and support...
scomandini
Posts: 4
Joined: Mon Mar 23, 2020 7:05 pm

MIDI to VBAN Stream Problem

Postby scomandini » Wed Mar 25, 2020 8:27 pm

Hello,

I am still very new to Voicemeeter Banana and MIDI devices. My question is about streaming audio using VBAN and the MIDI to VBAN application. I have included a screenshot of what I have done. The goal is to be able to play my piano and have it has an input on Voicemeeter. Could anyone tell me what I am doing wrong or what I am forgetting? Thanks in advance!
Attachments
VBAN-min.png
VBAN-min.png (91.38 KiB) Viewed 967 times

Vincent Burel
Site Admin
Posts: 1233
Joined: Sun Jan 17, 2010 12:01 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby Vincent Burel » Thu Mar 26, 2020 6:47 am

if you have a MIDI device, you may directly select it in the Voicemeeter MIDI mapping.

Otherwise you may convert your MIDI to VBAN thanks to the VBAN2MIDI app
and send it to your Voicemeeter PC and receive the stream in the MIDI1 serial stream of the VBAN Dialog box.

but you may switch ON the stream and call it with the right name "MIDI1"... if you call your stream "Piano" , you may rename it in Voicemeeter VBAN Dialog box "MIDI1" to "Piano".

scomandini
Posts: 4
Joined: Mon Mar 23, 2020 7:05 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby scomandini » Thu Mar 26, 2020 7:53 pm

I have done what you have recommended but I'm still not sure what steps I am missing. What do I do after this step? Isn't there supposed to be a little green light next to the stream's IP address? Thanks for the help so far too!
Attachments
VBAN_2.png
VBAN_2.png (182.98 KiB) Viewed 959 times

Vincent Burel
Site Admin
Posts: 1233
Joined: Sun Jan 17, 2010 12:01 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby Vincent Burel » Fri Mar 27, 2020 4:09 pm

i see nothing on your picture... but i can say you that you have not to enter an IP From for the incomin MIDI stream.

scomandini
Posts: 4
Joined: Mon Mar 23, 2020 7:05 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby scomandini » Fri Mar 27, 2020 6:09 pm

So like this (see the attachment)? The incoming stream window doesn't show any of the serial data coming in like the one shown on the VBAN2MIDI window. I feel like I'm still messing up on something. :? Thanks for all your help so far! :D
Attachments
VBAN_3.png
VBAN_3.png (167.64 KiB) Viewed 953 times

Vincent Burel
Site Admin
Posts: 1233
Joined: Sun Jan 17, 2010 12:01 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby Vincent Burel » Tue Mar 31, 2020 8:22 pm

are you sending the MIDI stream to the right IP -Address ?... this is the information i cannot see on your picture.

scomandini
Posts: 4
Joined: Mon Mar 23, 2020 7:05 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby scomandini » Wed Apr 01, 2020 4:05 am

Gosh, I'm so dumb. You are right, it was the wrong address. Thanks! I am getting the data now. Now, how do I put that as an input into voicemeeter?

Vincent Burel
Site Admin
Posts: 1233
Joined: Sun Jan 17, 2010 12:01 pm

Re: MIDI to VBAN Stream Problem

Postby Vincent Burel » Mon Apr 06, 2020 7:42 pm

you have the IP-Host address of Voicemeeter displayed on the top of the VBAN Dialog box.


Return to “Voicemeeter”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests